bauroc-tuotteilla paloturvallisuutta käsityöperinteen vaalijalle Ruotsissa

galleria (3)

Paloturvallisuutta ja uutta toiminnallisuutta kevytbetoniväliseinillä

bauroc-tuotteet ovat laajalti käytössä myös Ruotsissa

Ruotsin Högsjön ruukissa ylläpidetään vanhaa käsityöperinnettä ja valmistetaan puutynnyreitä niin juomien säilytykseen kuin sisustus- ja puutarhakäyttöön. Tynnyrit tehdään tammesta, josta tynnyreihin käytettävä puutavara valitaan huolella. ”Puulla on uskomattoman suuri vaikutus juoman väriin ja makuun ja eri tekniikoita ja säilytysaikoja yhdistämällä voidaan tuottaa erilaisia makuvivahteita”, sanoo Thorslundkagge-yrityksen perustaja Johan Thorslund.

Yrityksen toiminta on kasvamassa ja yrityksen tiloihin on tulossa vierailu- ja tapahtumatiloja jopa 400 henkilölle ja säilytystilaa 50 tn tammitynnyreille. Nämä tekijät asettavat suuria vaatimuksia paloturvallisuudelle. Niinpä 7000 m2 rakennuksessa kaupan, varaston, museon ja tarjoilu- ja tapahtumatilojen väliseinät ja turvalliset poistumisreitit rakennettiin bauroc kevytbetonista.

Väliseinärakenteissa käytettiin bauroc HARD-harkkoa, jonka tiheys (535 kg/m3) ja puristuslujuus (fb = 5,0 MPa) ovat tavanomaista ECOTERM+ ulkoseinäharkkoa suurempia. Palonkestävyys HARD-harkossa on huippuluokkaa kuten muissakin bauroc-tuotteissa ja tilojen 300 mm seinän paloluokka on REI240. ”Koska kevytbetoni on palamaton, epäorgaaninen ja diffuusioavoin materiaali, ei se myöskään ole herkkä kosteusvaurioille ja homeelle. Kaiken kaikkiaan se on loistava materiaali mitä tulee lujuus- ja palovaatimuksiin ja lisäksi on se edullinen”, sanoo Dennis Malmborg, Nordisk Fasad Konstruktion-yrityksestä.

Läs hela artikel om bauroc lättbetong referens på svenska här >