Korjausrakentaminen

Kevyt ja paloturvallinen kevytbetonin sopii erinomaisesti korjausrakentamiseen

Kevytbetonin monipuoliset ominaisuudet, keveys, paloturvallisuus, kosteudenkesto ja helppo työstettävyys, tekevät siitä erinomaisen tuotteen korjausrakentamiseen. Tyypillisiä käyttökohteita korjausrakentamisessa ovat laajennukset ja lisä- kerrosten rakentamiset, märkätilojen uudistamiset, vanhojen kiinteistöjen käyttötarkoitusten muutosten yhteydessä esim. huoneistojen väliset seinärakenteet ja erilaiset kuilut.

Kevytbetoni on nimensä mukaisesti betonia kevyempää. Tällä on suuri merkitys vanhojen rakennusten korjausrakentamisessa, joissa rakenteiden kantavuus on koetuksella.

Hormistot, huoltokuilut ja tekniset tilat

Paloturvallisuutensa vuoksi kevytbetoni on luonteva valinta lämpökeskustilojen, hormien, palonsuojarakenteiden sekä ilmastointi- ja konehuoneiden rakennusmateriaaliksi. Paloturvallisuuden lisäksi kevytbetoni rakenteiden etuna on erinomainen ilmatiiveys.

Palamattomia bauroc tuotteita käytettäessä paloturvallisuus on taattu. Jo 70 mm:n bauroc kevytbetonirakenne täyttää paloluokan EI 60 vaatimukset.

Ullakkorakentaminen

Keveytensä ansiosta kevytbetoni on hyvä ratkaisu ullakkorakentamisessa. Ullakkorakentamisessa myös paloturvallisuusmääräykset ovat tiukat. Kevytbetoni on palamaton materiaali ja jo 70 mm rakenne täyttää paloluokan EI 60 vaatimukset. bauroc kevytbetoni painaa 300-600 kg/m3 eli vain noin 20 prosenttia betonin painosta.