Pientalorakentaminen

Terveellinen pientalo

bauroc kevytbetonituotteet muodostavat rakennejärjestelmän, joka sopii erinomaisesti pientalojen rakentamiseen. Järjestelmällä on helppo suunnitella ja rakentaa pitkäikäinen ja terveellinen kivitalo.

Yksinkertainen rakenne on turvallinen

Karkaistu kevytbetoni sopii hyvin pientalojen materiaaliksi, sillä se on palamaton, puhdas, kestävä, energiatehokas ja helposti työstettävä.

bauroc ECOTERM+ lämpöharkkoseinät ovat yksiaineista kevytbetonia. Seinät eivät vaadi vahvistavia betonivaluja eikä lisäeristystä. Oikein toteutettuna tämä rakenne on kosteusteknisesti  turvallisempi kuin seinärakenteet, joissa on erillinen lämmöneristekerros rakenteen sisällä. Tämä pätee erityisesti sellaisiin rakenteisiin, jossa lämmöneristeenä on käytetty avohuokoista ilmaa läpäisevää eristettä, kuten mineraalivillaa tai puukuitueristettä. Monikerrokselliset rakenteet, joissa on erillinen lämmöneristekerros, ovat yksi syy rakennusten sisä­ilmaongelmiin, sillä mikrobit ja homeitiöt muodostuvat rakenteissa materiaalikerroksien välisiin rajapintoihin. Karkaistu kevytbetoni on vikasietoinen rakennusmateriaali, joka pystyy sitomaan ja luovuttamaan kosteutta ja varaamaan lämpöä.

Lue lisää pientalorakentamisesta www.jamera.fi

Yläpohjaelementit

Kevytbetoniyläpohja tekee talosta paloturvallisen ja takaa ulkoseinä / yläpohjaliitoksen tiiviyden vuosikymmeniksi.  Elementtien maksimipituus on 6 m ja elementin paksuus on 250 mm.

2. Ulkoseinäharkot

Kevytbetoniharkkoseinä on yksiaineinen ja energiatehokas. Harkkoseinää ­ei tarvitse ­lisäeristää eikä rakenteessa ole muovia. Harkojen hyvän lujuuden ansiosta seiniä ei tarvitse myöskään vahvistaa betonivaluilla rakentamisen aikana. Erittäin mittatarkat harkot­ muurataan ohutsaumamuurauksella, mikä takaa rakenteen tiiviyden ja energiatehokkuuden.­ Ulkoseinäharkkojen vahvuudet ovat 375 ja 500 mm.

3. Aukonylityspalkit

Ikkuna- ja oviaukkojen määrämittaiset palkit ­nopeuttavat rakentamista. Palkit ovat seinäharkkojen vahvuisia.

4. Porrasaskelmat

Kevytbetoniportaat ­voi rakentaa suorana tai väli­tasollisena. Porraselementit tuetaan teräspalkeilla tai ympäröiviin seiniin. Askelmat voi pinnoittaa haluamallaan materiaalilla esim. ­laatoilla tai parketilla. Kiviportaat ovat käytössä hiljaiset.

5. Välipohjaelementit

Kevytbetonivälipohja on hiljainen. Elementtipinta voidaan pinnoittaa suoraan ruiskurappaamalla tai tasoittamalla ja maalaamalla. Elementtien maksimipituus on 6 m ja elementin paksuus on 250 mm.

6. Väliseinälaatat

Kevytbetonilaatoista muuratut väliseinät eristävät ­hyvin ääntä ja ovat turvallinen valinta märkätiloihin.

7. Maanpaine-elementit

Maanpaine-elementit ovat pystyelementtejä, joista on nopea asentaa kellarikerroksen seinät.

Animaatio rungon pystytyksestä