Pientalorakentaminen

Terveellinen pientalo

bauroc kevutbetonituotteet muodostavat rakennejärjestelmän, joka sopii erinomaisesti pientalojen rakentamiseen. Järjestelmällä on helppo suunnitella kivitalo, jonka on rakennusfysikaalisesti toimiva ja terveellinen asua vuosikymmeniä.

Yksinkertainen rakenne on turvallinen

Yksiaineinen karkaistu kevytbetoni sopii hyvin pientalojen materiaaliksi, sillä se on hengittävä, palamaton, puhdas, kestävä, energiatehokas ja helposti työstettävä.

bauroc ECOTERM+ lämpöharkkoseinissä ei ole muovia eikä lisäeristeitä. Oikein toteutettuna tämä rakenne on kosteusteknisesti  turvallisempi, kuin seinärakenteet, joissa on erillinen lämmöneristekerros rakenteen sisällä. Tämä pätee erityisesti sellaisiin rakenteisiin, jossa lämmöneristeenä on käytetty avohuokoista ilmaa läpäisevää eristettä, kuten mineraalivillaa tai puukuitueristettä. Monikerrokselliset rakenteet, joissa on erillinen lämmöneristekerros, ovat yksi syy rakennusten sisä­ilmaongelmiin, sillä mikrobit ja homeitiöt muodostuvat rakenteissa materiaalikerroksien välisiin rajapintoihin. Karkaistussa kevytbetonista tehdyssä rakenteessa rajapintoja ei ole, sillä materiaali on täysin yksiaineista. bauroc harkoista rakennetut seinät ovat myös niin vahvoja, ettei niitä tarvitse vahvistaa betonivaluilla rakentamisen aikana.

Lue lisää pientalorakentamisesta www.jamera.fi

1. Yläpohjaelementit

Kevytbetoniyläpohja tekee talosta paloturvallisen ja takaa ulkoseinä / yläpohjaliitoksen tiiviiyden vuosikymmeniksi.  Elementtien maksimipituus on 6 m ja elementin vahvuus on 250 mm.

2. Ulkoseinäharkot

Kevytbetoniharkkoseinä on yksiaineinen ja energiatehokas. Harkkoseinää ­ei tarvitse ­lisäeristää eikä rakenteessa ole muovia. Harkojen hyvän lujuuden ansiosta seiniä ei tarvitse myöskään vahvistaa betonivaluilla rakentamisen aikana. Harkot­ muurataan ohutsaumamuurauksella, mikä takaa rakenteen tiiveyden ja energiatehokkuuden.­ Ulkoseinäharkojen vahvuudet ovat 375 ja 500 mm.

3. Aukonylityspalkit

Ikkuna- ja oviaukkojen määrämittaiset palkit ­nopeuttavat rakentamista. Palkit ovat seinäharkkojen vahvuisia.

4. Porrasaskelmat

Kevytbetoniportaat ­voi rakentaa suorana tai väli­tasollisena. Porraselementit tuetaan teräspalkeilla tai ympäröiviin seiniin. Askelmat voi pinnoittaa haluamallaan materiaalilla esim. ­laatoilla tai parketilla. Kiviportaat ovat käytössä hiljaiset.

5. Välipohjaelementit

Kevytbetonivälipohja on hiljainen. Elementtipinta voidaan pinnoittaa suoraan ruiskurappaamalla tai tasoittamalla ja maalaamalla. Elementtien maksimipituus on 6 m ja elementin vahvuus on 250 mm.

6. Väliseinälaatat

Kevytbetonilaatoista muuratut väliseinät eristävät ­hyvin ääntä ja ovat turvallinen valinta märkätiloihin.

7. Maanpaine-elementit

Maanpaine-elementit ovat pystyelementtejä, joista on nopea asentaa kellarikerroksen seinät.

 

 

Animaatio rungon pystytyksestä