Pientalorakentaminen

Pientalo kevytbetonista

bauroc kevytbetonituotteet sopivat erinomaisesti pientalojen rakentamiseen. Tuotevalikoima mahdollistaa sen, että koko rakennuksen kantava runko voidaan tehdä kivirakenteisena. Yksiaineiset ja työstettävät ulkoseinäharkot sekä valmiiksi kuormaluokkiin mitoitetut elementit tuovat helppoutta niin suunnitteluun kuin rakentamiseen ja toimintavarmuutta rakennuksen käytön ajalle.

Yksinkertainen rakenne tuo toimintavarmuutta

Karkaistu kevytbetoni on palamaton M1-luokan rakennusmateriaali, josta voi rakentaa talon koko kantavan rungon. bauroc ECOTERM+ lämpöharkot ovat yksiaineista kevytbetonia, joista tehdyt seinät eivät vaadi vahvistavia betonivaluja eikä lisäeristystä. Yksiaineinen ulkoseinärakenne tuo toimintavarmuutta, sillä yksi ja sama materiaali on lämmöneriste, kantava rakenne, tuulensuoja ja ilman- ja höyrynsulku. Kevytbetonirakenteiden toimivuudesta tehdyn lausunnon mukaan ”Yksiaineinen massiivinen kevytbetonirakenne on oikein toteutettuna kosteusteknisesti turvallisempi kuin ns. kerroksellinen seinärakenne, jossa on erillinen lämmöneristekerros rakenteen sisällä. Tämä pätee erityisesti sellaisiin rakenteisiin, joissa lämmöneristeenä on käytetty avohuokoista ilmaa läpäisevää eristettä, kuten mineraalivillaa tai puukuitueristettä…Yksiaineisessa rakenteessa ei ole erillisiä rajapintoja, joissa esiintyisi suuria suhteellisia kosteuksia tai joihin kosteus kerääntyisi. Yksiaineisen tiiviin materiaalin sisällä, jollainen kevytbetoni on, ei kasva myöskään mikrobeja, koska niitä ei pääse materiaalin sisälle tekovaiheessa tai jälkeen päin.” Lausunnon voi lukea kokonaisuudessan täältä.

Karkaistuilla kevytbetonituotteilla on myös hyvä lämmöneristävyys ja ilmanpitävyys. Kevytbetonirungon tiiviit ja eristävät rakenneliitoskohdat varmistavat rungon energiatehokkaan toiminnan. Massiivinen yksiaineinen runkorakenne pystyy myös varaamaan auringon säteilylämpöä ja sisäilman lämpöä. Näistä ominaisuuksista on hyötyä energiankulutuksen ja sisäilman olosuhteiden kannalta. Kesähelteillä massiivirakenteisessa talossa sisätilat pysyvät myös viileämpinä pitempään

Lue lisää pientalorakentamisesta www.jamera.fi

1. Yläpohjaelementit

Kevytbetoniyläpohja parantaan rakennuksen paloturvallisuutta myös yläpohjan osalta ja takaa ulkoseinän ja yläpohjaliitoksen eristävyyden ja tiiviyden. Tasoelementtien maksimipituus on 6 m ja elementin paksuus on 250 mm.

2. Ulkoseinäharkot

Kevytbetoniharkkoseinä on yksiaineinen ja energiatehokas sellaisenaan. Harkkoseinää ­ei tarvitse ­lisäeristää eikä käyttää muovihöyrynsulkua. Rakenteen ulkopinta rapataan tai vaihtoehtoisesti puuverhoillaan ja sisäpinta tasoitetana. Harkkojen hyvän lujuuden ansiosta seiniä ei tarvitse myöskään vahvistaa betonivaluilla rakentamisen aikana. Erittäin mittatarkat harkot­ muurataan ohutsaumamuurauksella, mikä takaa rakenteen tiiviyden ja energiatehokkuuden.­ Ulkoseinäharkkojen paksuudet ovat 375 ja 500 mm.

3. Aukonylityspalkit

Ikkuna- ja oviaukkojen määrämittaiset ja valmiiksi kuormaluokkiin mitoitetut palkit ­nopeuttavat rakentamista. Palkit ovat seinäharkkojen vahvuisia.

4. Porrasaskelmat

Kevytbetoniportaat ­voi rakentaa suorana tai väli­tasollisena. Porraselementit tuetaan teräspalkeilla tai ympäröiviin seiniin. Askelmat voi pinnoittaa haluamallaan materiaalilla esim. ­laatoilla tai parketilla. Kiviportaat ovat käytössä hiljaiset. Kevytbetoniportaat helpottavat myös kulkua kerrosten välissä jo rakennusaikana.

5. Välipohjaelementit

Kevytbetonivälipohja on hiljainen. Elementtipinta voidaan pinnoittaa suoraan ruiskurappaamalla tai tasoittamalla ja maalaamalla. Tasoelementtien maksimipituus on 6 m ja elementin paksuus on 250 mm.

6. Väliseinälaatat

Kevytbetonilaatoista muuratut väliseinät eristävät ­hyvin ääntä ja ovat turvallinen valinta esim. märkätiloihin. Kantava väliseinä tehdään muurataan kevytbetoniharkoista.

7. Maanpaine-elementit

Maanpaine-elementit ovat pystyelementtejä, joista on nopea asentaa kellarikerroksen seinät.

Animaatio rungon pystytyksestä