Sisäilmaongelmiin on ratkaisu

21.06.2018

Yli 80 vuotta vanha kotimainen keksintö, karkaistu kevytbetoni, on vielä tänäkin päivänä turvallinen rakennusmateriaali

Karkaistu kevätbetoni soveltuu erinomaisesti koulujen, päiväkotien ja seniorirakennusten runko­ratkaisuihin. Kevytbetonirakenteet ovat ekologisia sekä pitkän elinkaaren omaavia ja niiden energiatalous on kunnossa. Rakenteet hengittävät ja yksiaineisuuden ansiosta myös toimivat turvallisesti. Kaiken lisäksi materiaali on palamaton!

Yksiaineisuus tekee rakenteesta yksinkertaisen ja siksi toimivan

Monikerrokselliset rakenteet, joissa on erillinen lämmöneristekerros, ovat yksi syy rakennusten sisä­ilmaongelmiin, sillä mikrobit ja homeitiöt muodostuvat rakenteissa materiaalikerroksien välisiin rajapintoihin. Karkaistussa kevytbetonista tehdyssä rakenteessa rajapintoja ei ole, sillä materiaali on täysin yksiaineista.

Tampereen teknillisen yliopiston rakennusfysiikan professori Juha Vinhan mukaan yksiaineinen massiivinen kevytbetonirakenne on oikein toteutettuna kosteusteknisesti turvallisempi, kuin niin ­sanottu kerroksellinen seinärakenne, jossa on erillinen lämmöneristekerros rakenteen sisällä. Tämä pätee erityisesti sellaisiin rakenteisiin, jossa lämmöneristeenä on käytetty avohuokoista ilmaa läpäisevää eristettä, kuten mineraalivillaa tai puukuitueristettä.

Rakennuksiin, joissa paloturvallisuuden on oltava huippuluokkaa

Kevytbetonin ehdoton etu on sen huippuluokkaa oleva paloturvallisuus. Karkaistu kevytbetoni on luonnonmateriaali, josta ei palotilanteessa vapaudu ollenkaan savua tai myrkyllisiä kaasuja, jotka voivat olla tulipalossa jopa vaarallisempia kuin itse liekit.