Kevytbetonirakenteen sisälle ei pääse haitallisia mikrobeja

21.06.2018

Yksiaineisen ja tiiviin kevytbetonirakenteen sisälle ei pääse mikro­beja tai merkittäviä määriä muita haitallisia aineita, jotka kulkeutuisivat sisäilmaan ilmanvaihdon puutteellisesta säädöstä johtuvissa paine-­eroissa. Yksiaineisen tiiviin materiaalin sisällä, jollainen kevytbetoni on, ei kasva myöskään mikrobeja, koska niitä ei pääse materiaalin sisälle tekovaiheessa tai jälkeen päin.

Valmistetaan täysin puhtaista raaka-aineista

Kevytbetoni valmistetaan täysin puhtaista ja epäorgaanisista kivi­aineksista. Tuotteet ovat päästöttömiä, puhtainta M1-­luokan rakennus­materiaalia. Tuotannosta ei synny lainkaan jätteitä, sillä kaikki tuotannossa syntyvä ylijäämä kierrätetään takaisin valmistusprosessiin.

Lujuuteensa tuotteet saavat höyrykarkaisussa korkeassa lämpö­tilassa­ ja paineessa. Höyrykarkaisun yhteydessä ­muodostuu uusi ­homogeenien mineraali, tobermoriitti, joka tekee huokoisesta rakenteesta samanaikaisesti lujan ja keveän. Kevytbetonilla on pitkä elinkaari, mikä on myös ympäristölle ystävällisin vaihtoehto.

Hengittävä rakenne tasaa sisäilman kosteutta

Yksiaineista kevytbetonia käytetään ulkoseinissä ilman lisälämmöneristettä ja höyrynsulkumuovia. Näin muovittomat kevytbetoniseinät­ pystyvät ­tasaamaan sisäilman kosteutta ja seinärakenne hengittää­ samalla tavoin kuin esimerkiksi massiivihirsitalon seinä. Yksiaineisuuden ansiosta kevytbetonirakenne myös tuulettuu luonnostaan ­sekä kuivuu estäen näin kosteusvaurioiden syntymisen.

 

Leikkauskuva kevytbetonirakennuksesta: koko rakennus ­voidaan toteuttaa samalla muovittomalla materiaalilla.